NŠ BELA KRAJINA

Zmagajmo skupaj!

RLL 2022/23 | 2. krog | Bela krajina : IB 1975 Ljubljana – 2 : 1

V 2. krogu se je domača Bela krajina pomerila z nekdanjim prvoligašem Interblockom iz Ljubljanje. Domače moštvo je od začetka s prevlado na sredini igrišča napovedala napadalno igro in ustvarila nekaj pol priložnosti. Do konca polčasa se je pritisk na gostujoča vrata nadaljeval, vendar so gostje dobro zapirali prostor in tako onemogočali domačim zadnjo podajo in ustvarjanje priložnosti za zadetek.

V drugem polčasu so tudi gostje pričeli igrati bolj na polovici domačega moštva in v 53. minuti prišli do enajstmetrovke. Gostujoči izvajalec je bil Žan Klančar, ki je na srečo domačih zgrešil okvir vrat in rezultat je ostal nespremenjen. V 65. minuti pa je sledila hladna prha, saj so gostje odvzeli žogo domači obrambi okrog šestnajst metrskega prostora, kjer je Tomy Weiss z lepim strelom v dolgi kot popeljal goste v vodstvo. Domači trener je takoj spodbudil fante k še bolj napadalni igri, kar se je že dve minuti kasneje – v 67. minuti, odrazilo s poravnavo 1 : 1, saj je domači kapetan Denis Dedić, s prodorom v gostujoči kazenski prostor premagal vratarja nasprotnika. Tako so gledalci začeli še bolj spodbujati domače moštvo, k želji po zmagovitem zadetku. Proti koncu tekme se je čutila napetost, zato je tudi Denis Kastelic v 85. minuti pridobil rdeči karton zaradi grobih besed.

Ko so se odštevale zadnje sekunde in gledalci so se že odpravljali, je v sodnikovem podaljšku z napadom po levi strani z imenitnim predložkom Ognjena Bubnjevića, zmagoviti zadetek dosegel Matej Trščinar. Veselje in radost je odjeknilo v trenutku in bilo nepopisno, pri tem s(m)o se nekateri spomnili tudi na Mladena Delića z njegovim legendarnim komentarjem: »Pa ljudi, pa je li to moguče?«. Takoj po zadetku je sodnik označil konec tekme, kar so domači igralci in navijači tudi navdušeno proslavili.

Izjavi

po tekmi

Saša Fartek
Trener NŠ Bela krajina
Darin Vitanc
Trener NK Interblock 1975
Fotogalerija

Sponzor

tekme

E-gradis iz Adlešič

Pridružite se nam in

Stopite v stik z nami

© MW | NŠ Bela krajina