NŠ BELA KRAJINA

Zmagajmo skupaj!

Pokal Pivovarna Union 2022/23 | 1. krog | Bela krajina : Krka – 2 : 3

V 1. krogu pokalnega tekmovanja – Pokal Pivovarna Union, se je Bela krajina na domačem igrišču pomerila s favoriziranim moštvom Krka iz Novega mesta. Pred tekmo je uradni komentator tudi najavil, da je Tadej Vrščaj, pred nastopom zabeležil že 349 nastopov za Belo krajino, kar so gledalci tudi toplo pozdravili.

Veliko število gledalcev si je ogledalo lepo nogometno predstavo, ki je zaznamovala pričakovana terenska premoč gostujočega moštva, ki igra v 2. slovenski nogometni ligi in imajo tudi ambicije za prvo ligo. Tako je Novomeško moštvo, vodeno s hrvaškim trenerjem in nekdaj odličnim veznim igralcem iz Hajduka, Mariom Carevićem, že v 11. minuti povedla z golom Tilena Kovačiča. Kljub temu, da je Krka prevladovala na sredini igrišča, je domače moštvo v 35. minuti z enim redkih napadov poravnalo rezultat na 1 : 1 z zadetkom Matica Mrviča, kar so gledalci tudi navdušeno pozdravili. Medtem, ko se domači nogometaši še niso dobro postavili na svoje položaje, so gosti takoj v naslednjem napadu že dosegli presenetljivi in izenačujoči zadetek, ki ga je prispeval Domen Žur v 36. minuti.

V drugem polčasu smo videli bolj odločno Belo krajino, ki se je zavedala da nima več kaj izgubiti in se je bolj napadalno usmerila. Pritisk na gostujoče moštvo je obrodilo sadove v 75. minuti, ko je vratar gostov Aljaž Božič po nesporazumu z branilci prispeval avtogol, kar so domači navijači tudi bučno proslavili. Tekma je dobila preobrat, saj bi v primeru primeru neodločenega izida po koncu tekme, sledile enajstmetrovke za napredovanje, kar pa je v nogometu velikokrat tudi loterija. Zato se je opazila skrb gostujočega trenerja, ki je vodenje prevzel bolj energično, saj se je zavedal da bi napredovanje Bele krajine pomenilo veliko negativno presenečenje za Krko, kar tudi podpira njegova izjava po tekmi. Bela krajina je nadaljevala v enakem ritmu po želji za presenečenjem in nekajkrat ogrozila gostujoča vrata. Da pa ne bi prišlo do presenečenja in enajstmetrovk je Krka z golom v 84. minuti poskrbela za pričakovano napredovanje Krke v naslednji krog. Gol je dosegel Tilen Kovačič, ki je ob proslavi zadetka tudi slekel dres, s čimer je odrazil pomembnost zadetka. Bela krajina je do konca tekme skušala poravnati rezultat, vendar se do konca tekme ni spremenil.

Domači navijači so kljub porazu z velikim aplavzom nagradili svoje ljubljence za borbeno igro.

Izjavi

po tekmi

Saša Fartek
Trener NŠ Bela krajina
Mario Carević
Trener NK Krka
Fotogalerija

Sponzor

tekme

Gostilna Samarin iz Črnomlja

Pridružite se nam in

Stopite v stik z nami

© MW | NŠ Bela krajina